malory написа:Какво ви е мнението за нащите синдикати ?Каква им е ролята в днешният ден?Кои интереси защитават? И имат ли избор в днешното управление да могат да се чуе гласът на работника и да могат да се отреагират на неговите нужди?И дали може да се замени с някаква друга структора по гъвкава в днешният етап на управление на една държавност?
Не мога да изразя лично мнение,понеже не съм членувала в никакъв синдикат,но при въожност бих,защото винаги работиците излзат виновни ,ако някой се оплаква от фирмата да кажем!От чуто и прочетено смятам ,че требе да се създаде един нов силен работнчески синдикат ,който да е независим от всякоя политическа сила,която чрез него може да си прокарва политиката!Синдикатите са в помощ на работника,но към днешна дата някакси влияниео им отслабва.Например майка ми ,която работи като учител,вчера разтревожено ми обяви ,че ако някй от тях закъснее с до пет минути след 7.00 сутринта за настоящата матура ще бъде с дисциплиарно наказание !Освен това на учителите се забранява
-да комуникират с други учители от други училища('да не фамилиарничат по между си)
-да не пият кафе и да не носят храна и вестници по изпитните стаи.
На всеки един учителски съвет директорката им напомня каква безрабоица има навън от учиището!
Оства загадка за менкакви действия ще предприеме учителския синдикат.Майка ми не пожела да ми отговори...
Когато аз бях на работа сред колектив с колегите планираме някаква радикална промяна на работа,напр.да увеичим броя на нас (админисраторите) с цел да не ни експлоатират.Вечерта се събираме и решаваме,на суринта останалите се отказват без да ме уведомят и аз отивам в бърлогата на дзверо,с искането нещата да се променят.После разбирам ,че останалите са на моя страна само на думи ,но не и на дела.